Zakelijk interieuradvies winkelinrichting Homestock

Het Homestock concept is het studieopdracht van Jan Visser aan de Academie Artemis Amsterdam. Homestock biedt een bonte verzameling van nieuw meubilair, vintage en originele accessoires. Dit zorgt voor verrassende combinaties en een uniek interieur.

  • Opdrachtgever: Homestock
  • Categorie: Retail
  • Jaar: 2021
  • Concept en uitwerking: Jan Visser

Interieuradvies: fix the basics

Homestock Utrecht wil groeien door meerdere verdiepingen in het reeds gehuurde pand te betrekken. Hiervoor moet er voor de nieuw te huren ruimtes een interieuradvies worden gegeven. Jan Visser richtte zich op het verbeteren en professionaliseren van de bestaande winkelvloer. Door eerst de basis goed te zetten kan het retailconcept worden uitgebouwd. Met als gevolg dat er meer geïnvesteerd kan worden in de nieuwe onderdelen.

Strategie

Interieurstudio Jan Visser koos voor een strategie waarbij Homestock als totaalconcept in de markt is gezet. Naast de verkoop van meubels en accessoires kan er omzet worden gegenereerd met het aanbieden van diensten. Daarnaast zag Jan Visser kansen om ook de stad Utrecht, de locatie van dit pand, beter te benutten. Utrecht is immers een centrale ontmoetingsplaats in Nederland. De potentie hiervan is nog niet volledig benut. Dit laatste is bewerkstelligd door het toevoegen van nieuwe producten die beter aansluiten bij de spontane bezoeker, zoals cadeautjes en producten met een lager orderbedrag. Door een loyaliteit systeem op te zetten komen klanten vaker terug.

Interieurontwerp- en advies

De uitdagingen van het interieur zaten met name in de routing. Deze was onduidelijk. Tevens oogde te winkel niet als geheel en vormde het hiermee geen aantrekkelijke winkelomgeving. Hoewel Homestock een duidelijke doelgroep voor ogen heeft, speelt de winkel met haar interieur en aankleding hier nog niet voldoende op in.

Doelstellingen

Al met al kan met dit concept meer verkeer worden aangetrokken naar de winkel. De conversie kan met een nieuw conceptstore concept worden verbeterd. Door meer diensten te leveren die aansluiten bij de doelgroep kan tevens de loyaliteit en daarmee het aantal terugkerende bezoekers worden verhoogd.

Concept: home of Utrecht

In de vernieuwde strategie moet Homestock weer een bestemming zijn waar iedereen in Utrecht geweest wil zijn, over praat, deelt en leest. Zo wordt de winkel weer het hart van de stad Utrecht, en wordt het pand de thuisbasis voor de ‘Homestockers’: de fans, en die to-be.

Winkelindeling

 Het interieur is op basis van 4 actiepunten ontwerpen.

  1. De indeling kan duidelijker door de verschillende segmenten  te onderscheiden waardoor het leuker en makkelijk is om te winkelen.
  2. Het merk weer goed zichtbaar laten zijn: spannend, inspirerend en nooit saai en gelikt. Ook kan de merknaam zelf beter zichtbaar worden in en op het pand.
  3. Het interieur kan voorzien worden van vast meubilair om zo meer eenheid, overzicht en beleving te geven.
  4. Door stijlkamers toe te voegen kan het aanbod duidelijker getoond worden en conversie worden verhoogd.

Het interieur van de begane grond is daarom opgedeeld in 5 zones. Verschillende vaste elementen maken onderdeel uit van de winkelinrichting. Zoals kleine showcases bij gebrek aan een grote etalages. Een campagne platform om de lopende sociale media en marketingcampagne te tonen.

Sfeer, kleur en vorm

In de merkwaarden van Homestock staan woorden als kleurrijk, gekkig, eigen en creatief. Daarom koos Jan Visser voor een spannende kleurkaart. Een prikkelde mix van kleuren waar verschillende woonstijlen en trends naadloos in op gaan. Er is gekozen voor een vaste basis van hoofdmaterialen: lichte eiken vloerdelen, zwart eiken meubelbekleding. Een lichte slijtvaste terrazzo tegel. Daarnaast steken de essenhout meubels mooi af bij de vloer. De basis voor de vormen zijn geometrisch van aard. Ronde vormen, bogen en afgeronde hoeken geven het interieur een welkome en speelse uitstraling.

Maatwerk  

Voor het miniwarenhuis, geplaatst dicht bij de entree, is gekozen voor maatwerk essenhouten meubels gebogen vormen. Hier kunnen kleine cadeaus en accessoires worden geplaatst. Om het pand toch een lichte en welkome uitstraling te geven werd er een ribbelglas wand geplaatst tussen de voor- en zijgevel.

Het kassameubel  is maatwerk en kenmerkt zich door een grote achterwand gevormd door 2 bogenkasten. In en rond het meubel is duidelijke branding aangebracht in de vorm van een maatwerk patroon op basis van het logo.

Voor de kleinere stijlkamers is gekozen om doormiddel van zwartstaal een grafische belijnen om hoogte aan te brengen die die omtrek van een kamer visualiseert. Dit is alleen gedaan aan het plafond. Zo is flexibiliteit en bewegingsvrijheid gegarandeerd. Aan het stalen frame kunnen gordijnen, panelen en verlichting worden aangebracht. Zo kunnen er op speels en flexibele wijze kamers worden gecreëerd.

3D ontwerp

Studio Jan Visser maakt zakelijk interieurontwerp in Vectorworks. Op deze wijze kan de klant de gekozen stijl en inrichting goed beleven met 3D impressies. Zo kan op er op voorhand een goed indruk gegeven worden van het eindresultaat. De impressies van Homestock zijn in schetsvorm weergegeven. Indien gewenst kunnen er ook fotorealistische renders worden gemaakt die lichtinval, schaduw en reliëf levensecht kunnen weergeven.

Wat doet een interieurontwerper?

Studio Jan Visser ontwerpt zakelijke interieurs voor verschillende branches, zoals retail, kantoren en hospitality. Jan Visser doet dit vanuit een totaalconcept. Zo worden merkwaarden, doelgroep inzichten, strategische doelen en online kansen meegenomen in het interieuradvies. Op deze wijze kan een totaal merkbeleving worden neergezet waarbij online- en offline beleving goed aansluiten.  Jan visser werkt dan ook graag samen met andere partijen, zoals marketingbureaus, stylisten, architecten en strategen.

Dit doet Jan Visser met 10+ jaar ervaring in marketing en e-commerce in met name retail, en een succesvol afgeronde opleiding Interieur vormgeving aan Academie Artemis Amsterdam. Wil jij ook vooruit met je business met een interieur passend bij je strategie? Neem contact op met Jan Visser voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.