Interieurontwerp sportschool Almere

Studio Jan Visser is gevraagd een interieurontwerp te verzorgen voor een gezondheidscentrum en sportschool in Almere. De ambitieuze eigenaar wilde graag de verschillende ruimtes verbinden en de look en feel naar een hoger niveau tillen, passend bij de merkidentiteit en de groeiambities. Dit betekent dat we toewerkten naar een interieur dat niet alleen functioneel is, maar ook de juiste uitstraling heeft en klanten inspireert en motiveert.

 

  • Opdrachtgever: Compound Gym
  • Categorie: Sportschool
  • Jaar: 2023
  • Status: In uitvoering

Interieurontwerp sportschool

Studio Jan Visser is gevraagd een interieurontwerp te verzorgen voor een gezondheidscentrum en sportschool in Almere. De ambitieuze eigenaar wilde graag de verschillende ruimtes verbinden en de look en feel naar een hoger niveau tillen, passend bij de merkidentiteit en de groeiambities. Dit betekent dat we toewerkten naar een interieur dat niet alleen functioneel is, maar ook de juiste uitstraling heeft en klanten inspireert en motiveert.

Concept

Voorafgaand aan het daadwerkelijke ontwerp van het interieur werkte Studio Jan Visser aan een beeldboek waarin het concept op visuele wijze werd uitgebeeld. Uiteindelijk draait het bij sport om het behalen van een hogere kwaliteit van leven en het versterken van je lichaam en geest. De kernwoorden ‘Energy’, ‘lifestyle’ en ‘dedication’ vormden de basis voor het interieur.

Gebruikers

De eindgebruiker van de sportschool was een centraal onderdeel van het interieurontwerp. Een persoonlijke benadering staat centraal. De sportschool moet hedendaags en trendy ogen, maar mag niet ontoegankelijk zijn en onpersoonlijk aanvoelen.

Indeling & plattegrond

De verschillende ruimtes hebben we in zones ingedeeld, waardoor de functies per ruimte duidelijk werden. Voor elke functie kozen we een eigen kleurcode, zodat er visueel een routing ontstaat in het pand. Door de wanden en vloeren in een basispalet van grijze en zwarte tinten uit te voeren, ontstaat er een eenheid in het pand.

 

Aanpak interieur

We kozen voor een aanpak waarbij de wanden en plafonds zo min mogelijk werden aangepast. Met deze aanpak zorgden we op een slimme en eenvoudige manier voor een transformatie van de ruimte zonder hiervoor grote bouwkundige aanpassingen te hoeven doen. Hierdoor bleef er ook budget over voor noodzakelijke aanpassingen zoals verlichting en maatwerk interieuronderdelen.

 

Kleur en materiaal

Door te werken met verschillende grijstinten op de wanden werd er eenheid aangebracht tussen de verschillende ruimtes. De juiste sfeer in de sportschool kan een groot verschil maken. Een inspirerende omgeving motiveert uw klanten om hun doelen te bereiken en regelmatig terug te keren naar uw sportschool. Studio Jan Visser werkte met het interieurontwerp toe naar een sfeer die past bij de identiteit van de sportschool.

 

Signing en vorm

Belangrijk in het ontwerp was ervoor te zorgen dat de ruimtes fijn aanvoelden om te sporten, maar er tegelijk visueel aantrekkelijk uitzien. Omdat sportfoto’s vaak worden gedeeld op sociale media, is een aantrekkelijke uitstraling met goede spots ‘insta-waardige’ spots belangrijk. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van de sportschool. Om hiervoor te zorgen, kozen we voor opvallende LED-letters in elke ruimte die aangeven in welke zone je bevindt. Ook kozen we voor opvallende vormen, zoals cirkels en hexagonen, en kleurvlakken om de ruimtes extra dimensie en gelaagdheid te geven.

 

Maatwerk

Voor verschillende onderdelen van het ontwerp werden maatwerk interieuroplossingen toegepast. Deze werden in eigen beheer door de eigenaar uitgevoerd. Studio Jan Visser bleef gedurende het proces toezien op de uitvoering en adviseren en ondersteunen.

 

Investeren in groei

Met de aanpassingen in het interieur werd een groeibeweging in gang gezet. De sportschool trekt meer nieuwe leden aan en vergroot haar bekendheid in de regio. Zo worden er meer nieuwe abonnementen afgesloten en wordt een gezonde groei richting de toekomst ingezet.

Branding en marketing

Een goed interieurontwerp kan ook bijdragen aan uw branding en marketingstrategie. Door consistentie in stijl en uitstraling te creëren, kunt u uw sportschool onderscheiden van concurrenten en een herkenbare merkidentiteit opbouwen. Studio Jan Visser integreerde de stijlelementen zoals huisstijl, typografie en kleuren in het interieur en werkte tevens de verschillende elementen voor reclame-uitingen uit bij partijen.

Duurzaamheid

De duurzaamheidsuitdaging ging gelijk samen met het uitgangspunt om de interieuraanpassingen op een verantwoorde wijze uit te voeren, zowel in planning als in budget. Zo was de insteek vanaf het begin om de bestaande structuur te behouden en zo min mogelijk nieuwe materialen toe te passen. Hierdoor ontstonden ruimtes die mooi ogen en aanvoelen als een geheel maar niet te gestileerd zijn.

Budget en planning

We begrijpen dat budget vaak een belangrijke factor is bij het vernieuwen van het interieur van uw sportschool. Studio Jan Visser heeft ervaring met het werken binnen verschillende budgetten en kan creatieve oplossingen bieden die passen bij uw financiële mogelijkheden. Samen zorgen we voor een kwalitatieve uitstraling passend bij het budget zonder concessies te doen.

 

Samenwerking

Wij geloven in een nauwe samenwerking met onze klanten. We luisteren naar uw wensen, ideeën en doelstellingen, zodat we een interieurontwerp kunnen creëren dat volledig aansluit bij uw visie. Gedurende het hele proces houden we u op de hoogte van de voortgang en staan we open voor feedback en suggesties. Samen zorgen we ervoor dat uw nieuwe sportschoolinterieur een succes wordt.

Zelf aan de slag?

Ben je klaar om uw sportschool nieuw leven in te blazen met een professioneel interieurontwerp? Neem dan vandaag nog contact op met Studio Jan Visser. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u te werken aan een inspirerende, functionele en duurzame sportschoolomgeving die uw klanten motiveert om te trainen.