Duurzaam interieurontwerp kantoor Monicahof

Voor het kantoor van Katapult op de Monicahof in Utrecht heeft Studio Jan Visser een flexibel interieur ontworpen dat perfect aansluit bij de behoeften van een moderne werkplek. De indeling is slim en multifunctioneel, zodat medewerkers efficiënt kunnen werken, vergaderen en elkaar kunnen ontmoeten. Bij Studio Jan Visser creëren we op maat gemaakte, duurzame interieurs voor particuliere woonhuizen en projecten. We werken voor bewuste en ambitieuze opdrachtgevers die waarde hechten aan zowel functionaliteit als esthetiek.

  • Opdrachtgever: Katapult
  • Categorie: Kantoor
  • Jaar 2023

Aanpak

Bij Studio Jan Visser streven we naar duurzame en circulaire oplossingen in al onze ontwerpen. Voor het interieur van dit project hebben we gebruikgemaakt van hergebruikte materialen en meubels om zo een positieve impact op het milieu te hebben. Door het hergebruiken van deze items geven we ze een tweede leven en verminderen we de vraag naar nieuwe productie. Dit kantoor bestond voorheen uit één werkruimte, waar onlangs een tweede ruimte aan toegevoegd is. De opdracht was om tot een ontwerp te komen waarbij de ruimte slim, multifunctioneel en inspirerend ingericht is. De gebruikers van de ruimte moesten graag naar kantoor komen: om te werken, elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren en in beweging te zetten. Functioneel moest de ruimte ruimte bieden om te werken, vergaderen en met groepen bijeen te komen.

Architectuur

De Monicahof is een duurzaam gebouw met een houten bekleding die zorgt voor een zachte en bescheiden uitstraling. Voor het interieur hebben we ons laten inspireren door de detaillering van de Monicahof. Het gebruik van platowood populier als bekleding, gekozen door de architect, geeft het gebouw een natuurlijke uitstraling die perfect past in de groene omgeving. In het interieur hebben we zoveel mogelijk gewerkt met duurzame materialen zoals hout. Het gebouw zelf gaat al naadloos op in de omgeving, en door veel groen toe te passen in het interieur is een nauwe verbinding met de omgeving ontstaan.

Duurzaam en circulair interieur

Bij Studio Jan Visser vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat het interieurontwerp aansluit bij de waarden en doelen van Katapult. Door te werken met hergebruikte materialen en meubels dragen we bij aan een circulaire economie. We streven ernaar een positieve impact op het milieu te hebben, zowel nu als voor toekomstige generaties. Zo maakten we gebruik van refurbished kantoormeubilair als bureaus en bureaustoelen van Opnieuw!. Ook kozen we voor maatwerk meubilair gemaakt van gebruikt hout en plaatsten we gebruikte meubels en accessoires. Ook gebruikten we uiteraard bestaande meubels en materialen, zoals de fraaie tafels uit de Upcycle Collectie van Louise Cohen.

Kleur en materiaal inrichting

Voor dit project hebben we gekozen voor kleuren en materialen die passen bij het duurzame karakter van zowel het gebouw als de organisatie. Natuurlijke tinten en duurzame materialen zoals hout zijn gebruikt om een warme, rustige sfeer te creëren die bevorderlijk is voor productiviteit. Door te werken met accenttinten in oranje, groen en blauw past de inrichting goed bij de stedelijke omgeving en stimuleert het interieur creativiteit.

Groen in werkomgeving

Bij Studio Jan Visser hechten we veel waarde aan een gezond leefklimaat. Daarom hebben we groene elementen geïntegreerd in het interieurontwerp van het kantoor, verzorgd door de Ginkel Groep. Planten zorgen niet alleen voor een esthetische uitstraling, maar dragen ook bij aan een verbeterde luchtkwaliteit en vermindering van stress. Het creëren van een groene omgeving is essentieel voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Onder andere kozen we voor room opndividers die dienstdoen als opbergplek, akoestisch paneel en plantenbak. Uiteraard verrijdbaar, vervaardigd door Het meisje met de zaag.

Akoestiek

Een goede akoestiek is belangrijk om een prettige werkomgeving te garanderen. Bij Studio Jan Visser hebben we speciale aandacht besteed aan de geluidsisolatie en akoestische eigenschappen van het interieurontwerp. Door gebruik te maken van geluidsabsorberende materialen en strategisch geplaatste panelen kunnen medewerkers zich beter concentreren en wordt hinderlijk geluid geminimaliseerd. Voor meer privacy tijdens online overleggen hebben we extra deuren geplaatst van Aluw Doors. Door de frisgroene tint zijn dit echte eyecatchers. Op deze manier kunnen medewerkers ongestoord vergaderen en zich afsluiten van de rest van het kantoor.

Maak jouw kantoorinrichting duurzaam met Studio Jan Visser

Ben jij op zoek naar een flexibel, duurzaam en inspirerend interieurontwerp voor jouw kantoor? Bij Studio Jan Visser helpen we bewuste ondernemers graag met het realiseren van hun werkplek. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Aanbod