De studio is het gevolg van een creatieve zoektocht naar een waardevolle en zinvolle invulling van mijn beroepsmatige leven. Want dat ik iets creatiefs moest gaan doen stond al vroeg vast. Als nuchtere jongen uit Friesland was ik al vroeg bezig met vormgeving, interieur en kunst. Ik tekende huizen, auto’s, interieurs, filmsets en meubels. Alles moest op papier worden vastgelegd. Toen de PC zijn intrede deed in ons gezin ging ik van papier over op eindeloze mogelijkheden van digitale pixels. Powerpoint,  The Sims, Paint, Photoshop, en de CD-rom ‘3D droomhuizen 2000’ huurde ik keer op keer van de plaatselijke bibliotheek.

Ik begon mijn carrière, na het afronden van de opleiding communicatie, in retail. Als snel volgde meerdere uitdagende banen, zoals online marketeer, brand manager en e-commerce manager. Deze tijd heeft me veel geleerd. Maar, het creatief bevlogen jongetje uit mijn je jeugd is altijd gebleven. Dus toen de kans zich aandiende, ben ik er voor gegaan.

nmiddels heb ik mijn creativiteit weer volledig omarmd en wil ik mijn talenten inzetten om de wereld leefbaar te houden, voor nu en later. Dat dit juist met interieurontwerp kan, is mij steeds duidelijker geworden de afgelopen jaren. Want als je deel bent van het probleem, kun je ook deel uitmaken van de oplossing.

Ik geloof daarom dat een duurzaam interieur geen doel is, maar een middel. En dat een goed werkend interieurontwerp veel meer waarde toevoegt dan je in eerste instantie zou denken. Een goed interieur heeft namelijk invloed op de gezondheid, het welzijn en het geluk van de mensen die erin leven en werken. Een kan een verschil maken voor de leefomgeving van de mens als het is ontworpen vanuit een duurzame visie op het milieu en klimaat. Mijn stijl is een tikkeltje eigenzinnig: want duurzaam en circulair interieurontwerp hoeft er echt niet vintage, retro, stoffig of kringloop uit te zien.

Door samen te werken, te pionieren, te experimenten en blijven ontdekken en onderzoeken maken we samen het verschil. Dus door niet alleen te denken, maar ook te doen en door te gaan.

Laten we kennismaken

Wat anderen over mij zeggen

Jan heeft me enorm geholpen met verrassende ideeën om van mijn kale nieuwe praktijkruimte een warme gezellig werkplek te maken.

Masja Hazendonk

Uitvraag was om met het interieurontwerp de hoge circulaire ambities maximaal tot uitdrukking te brengen. Rianne en Jan hebben deze uitdaging enthousiast en gestructureerd opgepakt. Succesfactor hierbij waren de gedeelde circulaire ambities en het gezamenlijke doel om te zoeken naar het hoogst haalbare. Het interieur vertolkt het verhaal en zet de gebruikers aan het denken; aansluitend bij het nevendoel van It Swettehûs om te inspireren en te prikkelen.

Trienke Lantinga

Mensen moeten met Jan werken omdat hij hard werkt en altijd presteert. Omdat hij vernieuwende ideeën heeft en daarvoor durft te gaan.

Lotte Verheiden

Jan is goudeerlijk. Hij kijkt met een frisse blik en heeft de meest mooie ideeën en oplossingen. Hij luistert en ‘leest’ mensen en dat maakt hem uniek.

Marijke Venema

Jan is creatief, doortastend, bevlogen, en oog en gebruik voor wat er al is en tegelijk visie op wat toegevoegd kan worden.

Jorien Oosterman

Jan heeft een zeer origineel en passend ontwerp gemaakt voor ons. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Hij wist goed aan te sluiten bij onze wensen.

Laurine de Schipper

Jan heeft veel kennis en weet dit heel natuurlijk over te brengen. Hij maakt makkelijk contact, luistert, eerlijk, komt met ideeën en inspireert. Hij ziet het grote plaatje en heeft oog voor de details. Jan heeft een eigen stijl, en durft te kiezen voor ‘niet standaard’.

Lianne Aurik

Hij is authentiek, creatief en heeft goed gevoel voor esthetiek, maar wel met beide benen op de grond. Jan brengt structuur en inspireert op heel veel mogelijkheden.

Ellen Oord

Jan is een echte perfectionist, heel zakelijk en met een arsenaal aan marketing gerelateerde zaken. Door zijn brede kijk kan hij met zijn liefde voor interieur een merk, concept of bedrijf neerzetten wat sterk is onderbouwd.

Sander Karsen