Roots

Dat ik ‘iets creatiefs’ moest gaan doen stond al snel vast. Maar wat dan en hoe? Dat was nog een onduidelijk. Als nuchter dagdromend jongetje in de Friese klei waren tekenpapier en een set potloden mijn beste vrienden. Van auto’s, huizen, kerstbomen tot filmsets en meubels. Alles moest op papier worden vastgelegd. Toen het digitale tijdperk zijn intrede deed zette ik mijn ontwerp passie door in pixels. Ik ontwierp tijdschriften, plattegronden van huizen en magazines in Powerpoint. Nog iets later huurde ik de dubbel CD-ROM van 3D droomhuizen 2000 bij de lokale bibliotheek om huizen na te bouwen die ik had gezien in televisieseries en films en het maken van mijn eigen creaties. Ik bestede meer tijd aan The Sims dan mijn huiswerk: niet omdat ik het spel zo leuk vond maar omdat ik zo graag de huizen bouwden.

Loopbaan

Nu, vele jaren later, werk ik als zelfstandig interieurontwerper voor de zakelijke markt. Meer dan 12 jaar werkte in verschillende functies in online marketing, retail en commercie. Verloren jaren? Het tegenovergestelde! Deze leerzame tijd heeft me juist ontzettend veel geleerd over mijzelf, mijn talenten en leverde me veel kennis en werkervaring. Het bevlogen dagdromende jongetje in mij is gebleven. Inmiddels heb ik mijn creativiteit weer volledig omarmd en wil ik mijn talenten inzetten om de wereld leefbaar te houden, voor nu en later. Dat dit juist met interieurontwerp kan, is mij steeds duidelijker geworden de afgelopen jaren. Want als interieurontwerper en de gebruiker zijn we deels de oorzaak van een groeiende hoop afval en te hoge CO2 uitstoot.

Bevlogen en eigenzinnig

Bevlogen en eigenzinnig zijn 2 woorden die me goed kenmerken. Als je me zou kennen zou je weten dat ik niet stil kan zitten en altijd zoek naar nieuwe uitdagingen. En dat ik dit doe op de manier die ik denk dat die bij me past. Deze eigenzinnigheid zie je ook terug in mijn ontwerpen. Mijn aanpak is doortastend: ik zoek naar het antwoord op de vraag achter de vraag. En geef je hierbij mijn oprechte advies.

Waarde toevoegen

Als je deel bent van het probleem, kun jij ook bijdragen aan de oplossing. Ik geloof daarom dat een duurzaam interieur geen doel is, maar een middel. En dat een goed werkend interieurontwerp veel meer waarde toevoegt dan je in eerste instantie zou denken. Een goed interieur heeft namelijk invloed op de gezondheid, het welzijn en het geluk van de mensen die erin leven en werken. Een kan een verschil maken voor de leefomgeving van de mens als het is ontworpen vanuit een duurzame visie op het milieu en klimaat. En ik geloof dat we elkaar door in moeten ondersteunen. Door samen te werken, te pionieren, te experimenten en blijven ontdekken en onderzoeken maken we samen het verschil.

Laten we kennismaken

Wat anderen over mij zeggen

Jan is een echte perfectionist, heel zakelijk en met een arsenaal aan marketing gerelateerde zaken. Door zijn brede kijk kan hij met zijn liefde voor interieur een merk, concept of bedrijf neerzetten wat sterk is onderbouwd.

Sander Karsen

Mensen moeten met Jan werken omdat hij hard werkt en altijd presteert. Omdat hij vernieuwende ideeën heeft en daarvoor durft te gaan.

Lotte Verheiden

Jan is goudeerlijk. Hij kijkt met een frisse blik en heeft de meest mooie ideeën en oplossingen. Hij luistert en ‘leest’ mensen en dat maakt hem uniek.

Marijke Venema

Jan heeft een zeer origineel en passend ontwerp gemaakt voor ons. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Hij wist goed aan te sluiten bij onze wensen.

Laurine de Schipper

Jan heeft veel kennis en weet dit heel natuurlijk over te brengen. Hij maakt makkelijk contact, luistert, eerlijk, komt met ideeën en inspireert. Hij ziet het grote plaatje en heeft oog voor de details. Jan heeft een eigen stijl, en durft te kiezen voor ‘niet standaard’.

Lianne Aurik

Jan is creatief, doortastend, bevlogen, en oog en gebruik voor wat er al is en tegelijk visie op wat toegevoegd kan worden.

Jorien Oosterman

Hij is authentiek, creatief en heeft goed gevoel voor esthetiek, maar wel met beide benen op de grond. Jan brengt structuur en inspireert op heel veel mogelijkheden.

Ellen Oord