Sinds mijn kindertijd koester ik een passie voor ruimtelijke vormgeving en ontwerp. Nadat ik mijn opleiding communicatie had afgerond, begon ik mijn professionele carrière als grafisch vormgever. Daarna heb ik ruim 13 jaar in diverse rollen gewerkt binnen retail, (online) marketing en e-commerce. In 2020 besloot ik mijn creatieve kant opnieuw te omarmen en startte ik met de 2-jarige deeltijd hbo-opleiding Interieurvormgeving aan Academie Artemis Amsterdam. Gelijktijdig begon ik als interieurontwerper te werken en initieerde ik samenwerkingen, waaronder met Rianne Holtrop van Roem. In het voorjaar van 2022 heb ik Studio Jan Visser opgericht, waar ik frequent samenwerk met andere interieurarchitecten en -ontwerpers.

Mijn werk als interieurontwerper kenmerkt zich door een kleurrijke, artistieke stijl waarin grafische lijnen en contrasten in materiaal, textuur en vorm een essentiële rol spelen. Elk interieur is uniek omdat elke gebruiker uniek is. Vanuit mijn achtergrond in communicatie en marketing houd ik rekening met de wensen, behoeften en eisen van de klant, zonder daarbij de context – het gebouw, de omgeving en historische aspecten – uit het oog te verliezen.

 

Mijn inspiratie vind ik in trends en wereldwijde ontwikkelingen, maar mijn doel is het creëren van waardevolle en tijdloze interieurs die aansluiten bij het heden en toch langdurig relevant blijven. Bovendien streef ik naar duurzaamheid en bewust ontwerpen. Voor mij betekent een duurzaam interieur het minimaliseren van afval door de levenscyclus van het interieur te heroverwegen en te hergebruiken. Duurzaamheid is geen modegril of stijl, maar eerder een visie.

Een goed interieur is niet slechts een doel op zich, maar een middel; een middel voor ontmoeting, verbinding, veiligheid en geborgenheid. Een duurzaam en waardevol interieur heeft impact op de gezondheid en het welzijn van de mensen die er leven of werken.

Mijn geloof ligt in samenwerking op een vriendelijke wijze: met opdrachtgevers, collega’s, leveranciers, partners en vakmensen.

Laten we kennismaken

Wat anderen over mij zeggen

Jan heeft me enorm geholpen met verrassende ideeën om van mijn kale nieuwe praktijkruimte een warme gezellig werkplek te maken.

Masja Hazendonk

Uitvraag was om met het interieurontwerp de hoge circulaire ambities maximaal tot uitdrukking te brengen. Rianne en Jan hebben deze uitdaging enthousiast en gestructureerd opgepakt. Succesfactor hierbij waren de gedeelde circulaire ambities en het gezamenlijke doel om te zoeken naar het hoogst haalbare. Het interieur vertolkt het verhaal en zet de gebruikers aan het denken; aansluitend bij het nevendoel van It Swettehûs om te inspireren en te prikkelen.

Trienke Lantinga

Mensen moeten met Jan werken omdat hij hard werkt en altijd presteert. Omdat hij vernieuwende ideeën heeft en daarvoor durft te gaan.

Lotte Verheiden

Jan is goudeerlijk. Hij kijkt met een frisse blik en heeft de meest mooie ideeën en oplossingen. Hij luistert en ‘leest’ mensen en dat maakt hem uniek.

Marijke Venema

Jan is creatief, doortastend, bevlogen, en oog en gebruik voor wat er al is en tegelijk visie op wat toegevoegd kan worden.

Jorien Oosterman

Jan heeft een zeer origineel en passend ontwerp gemaakt voor ons. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Hij wist goed aan te sluiten bij onze wensen.

Laurine de Schipper

Jan heeft veel kennis en weet dit heel natuurlijk over te brengen. Hij maakt makkelijk contact, luistert, eerlijk, komt met ideeën en inspireert. Hij ziet het grote plaatje en heeft oog voor de details. Jan heeft een eigen stijl, en durft te kiezen voor ‘niet standaard’.

Lianne Aurik

Hij is authentiek, creatief en heeft goed gevoel voor esthetiek, maar wel met beide benen op de grond. Jan brengt structuur en inspireert op heel veel mogelijkheden.

Ellen Oord

Jan is een echte perfectionist, heel zakelijk en met een arsenaal aan marketing gerelateerde zaken. Door zijn brede kijk kan hij met zijn liefde voor interieur een merk, concept of bedrijf neerzetten wat sterk is onderbouwd.

Sander Karsen