Waarom interieurontwerp

Hoe zou het zijn om moeiteloos je huis of zakelijke ruimte in te richten en binnenkort te genieten van een passende, comfortabele omgeving? Ik help je graag met het creëren van een waardevol en duurzaam interieur, met aandacht voor jou, de omgeving en de toekomst. Als interieurontwerper begrijp ik de uitdagingen en mijn doel is om jouw visie op een waardevolle en duurzame manier werkelijkheid te maken, met begeleiding van concept tot realisatie.

 

 

Laten we aan de slag gaan

Wat brengt het?

Door samen te werken met Studio Jan Visser doorloop je 5 stappen om tot een interieurontwerp te komen. In elke stap werken we nauw samen, maar neem ik het werk van jou over. Met jouw verhaal en wensen vertaal ik mijn expertise naar een succesvol interieurontwerp. Gedurende elke stap blijf jij uiteraard betrokken. Samen zorgen we ervoor dat jouw interieur een plek wordt die perfect bij je past.

Aan het einde van onze samenwerking heb jij een onderscheidend interieur met een eigen identiteit die aansluit op waar jij voor staat.

Dit betekent:

 • Een inrichting die naadloos aansluit bij wie je bent en waar je voor staat.
 • Een interieur dat er niet alleen goed uitziet, maar ook functioneel en praktisch is in gebruik.
 • Een totaalplaatje: alles klopt en voelt goed en comfortabel aan.
 • Een duurzaam interieur, op een duurzame wijze gemaakt met aandacht voor mens en milieu.
 • Een inrichting die waardevast en waardevol is op lange termijn.

Laten we aan de slag gaan

5 stappen naar een waardevol interieur

Hoe beter de samenwerking, hoe beter het eindresultaat. Jan Visser werkt graag open en vriendelijk samen. Met jou en met de mensen waar jouw project om vraagt. Die energie voel jij straks elke dag terug in jouw interieur.

Stap 1

Opdrachtomschrijving

Tijdens de kennismaking en opdrachtomschrijving bespreken we je droom, visie, doelen, wensen en budget. We bepalen je wensen en eisen en bekijken de ruimte. We bespreken je duurzame wensen en bespreken de werkwijze en vorm van de samenwerking. Hieruit volgt een duidelijk voorstel met opdrachtomschrijving, stappen, offerte en planning.

Stap 2

Concept

Het concept is een creatieve vertaling van zakelijke doelen, merkwaarden en doelgroep inzichten. De eerste ideeën voor kleur, materiaal en indeling worden gepresenteerd.

Stap 3

Ontwerp

Het concept wordt uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Ben je tevreden? Dan volgt het definitieve ontwerp inclusief maatwerk uitwerkingen. Een ontwerp wat werkt voor jouw team, klanten en gebruikers.

Stap 4

Realisatie

Om het ontwerp succesvol en binnen budget uit te voeren neem de projectbegeleiding op me. Met de juiste partners als interieurbouwers, leveranciers en aannemers komen we tot de realisatie.

Stap 5

Oplevering

Tijdens de oplevering fase zorg ik voor de inhuizing en de puntjes op de i. Daarna hou ik natuurlijk een vinger aan de pols.

Interieurontwerp &-advies pakket

Het traject omvat interieuradvies op locatie en een interieurontwerp voor de desbetreffende ruimte. Gedurende minimaal 3 afspraken op locatie en in ongeveer 5 stappen werken we gezamenlijk aan het interieurproject om tot het eindresultaat te komen. Studio Jan Visser werkt samen met deskundige partners, leveranciers en vakmensen in diverse vakgebieden. Ik bied ondersteuning tijdens de realisatie en uitvoering richting het einddoel en breng de juiste partners bij het project.

Wat mag je verwachten?

 • Een volledig interieurplan
 • Moodboards met kleuren en materialen
 • Stalenbox met materiaalstalen en kleurenkaart
 • Indelingen, vlekkenplannen en plattegronden
 • 3D visualisaties van de ruimtes en 2D weergaven
 • Gedetailleerde uitwerkingen, bijvoorbeeld voor maatwerk, verlichting, meubels, decoratie en groenvoorziening
 • Een netwerk van partners en specialisten
 • Indien vereist, technische tekeningen voor specifieke maatwerkobjecten
 • Begeleiding bij realisatie en implementatie, zoals projectondersteuning voor planning, inkoop, bouwbegeleiding, enz.
 • Advies voor aankoop van meubels en decoratie

Wat zijn de kosten?

Elk interieur is uniek, elke wens verschilt en elke ruimte heeft zijn eigen kenmerken. De investering voor een interieurontwerp varieert afhankelijk van de opdracht. Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een passende prijsindicatie.

Laten we aan de slag gaan

 

Duurzaam en circulair interieurontwerp

Als interieurontwerper hecht ik enorm veel waarde aan het maken van doordachte en duurzame keuzes in mijn werk. Daarom werk ik het liefst samen met opdrachtgevers die, net als ik, intrinsiek gemotiveerd zijn om bewuste keuzes te maken voor hun bedrijf.Dit betekent dat mijn ontwerpen gericht zijn op het minimaliseren van afval en het behouden van de waarde van materialen gedurende de hele levenscyclus van het interieur. Ik streef ernaar om te ontwerpen op een manier waarbij alle materialen circulair kunnen worden hergebruikt.

Ik hanteer de volgende principes:

 1. Eenvoud en simpliciteit
 2. Gebruik van waardevolle materialen
 3. Ontwerpen met hergebruik als uitgangspunt

Door te ontwerpen met zo min mogelijk (nieuwe) materialen als basis, de focus te leggen op hernieuwbare en herbruikbare materialen, en aandacht te besteden aan de verborgen impact van meubels en materialen, werken we samen aan een interieur dat waarde heeft voor het heden en behouden blijft voor toekomstige generaties.

Vertel me meer over de aanpak

 

 

Wat anderen over mij zeggen

Jan heeft me enorm geholpen met verrassende ideeën om van mijn kale nieuwe praktijkruimte een warme gezellig werkplek te maken.

Masja Hazendonk

Uitvraag was om met het interieurontwerp de hoge circulaire ambities maximaal tot uitdrukking te brengen. Rianne en Jan hebben deze uitdaging enthousiast en gestructureerd opgepakt. Succesfactor hierbij waren de gedeelde circulaire ambities en het gezamenlijke doel om te zoeken naar het hoogst haalbare. Het interieur vertolkt het verhaal en zet de gebruikers aan het denken; aansluitend bij het nevendoel van It Swettehûs om te inspireren en te prikkelen.

Trienke Lantinga

Mensen moeten met Jan werken omdat hij hard werkt en altijd presteert. Omdat hij vernieuwende ideeën heeft en daarvoor durft te gaan.

Lotte Verheiden

Jan is goudeerlijk. Hij kijkt met een frisse blik en heeft de meest mooie ideeën en oplossingen. Hij luistert en ‘leest’ mensen en dat maakt hem uniek.

Marijke Venema

Jan is creatief, doortastend, bevlogen, en oog en gebruik voor wat er al is en tegelijk visie op wat toegevoegd kan worden.

Jorien Oosterman

Jan heeft een zeer origineel en passend ontwerp gemaakt voor ons. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Hij wist goed aan te sluiten bij onze wensen.

Laurine de Schipper

Jan heeft veel kennis en weet dit heel natuurlijk over te brengen. Hij maakt makkelijk contact, luistert, eerlijk, komt met ideeën en inspireert. Hij ziet het grote plaatje en heeft oog voor de details. Jan heeft een eigen stijl, en durft te kiezen voor ‘niet standaard’.

Lianne Aurik

Hij is authentiek, creatief en heeft goed gevoel voor esthetiek, maar wel met beide benen op de grond. Jan brengt structuur en inspireert op heel veel mogelijkheden.

Ellen Oord

Jan is een echte perfectionist, heel zakelijk en met een arsenaal aan marketing gerelateerde zaken. Door zijn brede kijk kan hij met zijn liefde voor interieur een merk, concept of bedrijf neerzetten wat sterk is onderbouwd.

Sander Karsen